Thursday, 16 August 2012

Home sweet Home (:

seronok rasanya dapat blik rumah ni.rindu dkt family sesangat. smlm balik rumah dgn kwn. smpai rumah dh nk dkat pkul 4. lpastu terus pegi lepak rumah kwn. ptg2 tu pulak beli starbucks and mcd je.then bbuka kt rumah dia. asyik sembang and gelak2 je tak henti2. maklumlah dh lama tak jmpa kwn baik kan. mlm tu sleepover rumah dia. seronok sgt dpat lepak dgn kwn baik mcm ni. esoknya pulak km berempat lepak First Galleria dkt Taiping. nma je org taiping aku ni, tp tu lah first time aku pegi.haha.mmg asyik dok tgkap gambaq jela.bkn dok blajar sejarah taiping sgt.hahah.dh puas2 tgkap gmbaq tu kitorg pon balik lah.takan nk p tidoq sana plak kan. anyway, aku suka n happy sgt hari ni dpt jmpa kengkawan:)  love u ollssss<3

Sunday, 12 August 2012

haih. macam-macam

tak boleh berkelip mata tgk sale!

tak naisss oke
hari ni roommate aku ajk aku g teman dia beli baju raya. haih biasalah kan .raya kan nk dekat. dia satu hape pon tak beli lagi.tambah lah aku ni. baju pon takdek lg. jwbnya pkai plastik jelaa raya ni.haha.oke oke.mrepek dah aku ni. kitorg just sewa kreta n pegi greentown mall je. tu je pon tempat yg best kt ipoh ni yang ada jual bju2 kurung. fuhhh!mmg sesak gila lah situ. penuhnya pon org.lahhaiii.nak cari baju pon susah.berpeluh2 lah jgk aku ngn kengkawan aku kt situ.pusing punya pusing tak jugak beli.masuk gm, kluar gm tak jgk jmpa bju yg roommate aku nak. tp bju2 kali ni smua lawa lawa lah. rambang mata aku dibuatnya.ish sabo jelaaaa.lastly dia pon dah decide nk beli baju yg mana satu.finally:) sronok lah aku dia dh beli sbb aku pon dh sesak nafas sgt dduk dlm tu. dh hampir2 nk bkk pose dah pon.ishh teruknyaa.nsib baik lah iman aku kuat. alhamdulillah. and then lpas beli tu, kitorg pon balik lah.singgah mcd dlu bli mkanan berbuka. sampai je dpan pintu blakang uitm tu, ttiba ada p.guard muda ni pggil aku. aku dah cuak dah ni.kang tak psal2 kne saman. kitorg pon pegilah dkt dia smbil senyum2.takut punya pasal kan. rupa2nya dia saja je pggil.saja nk sembang2.katanya muka aku ni mcm muka senior dlu.wehhh,bapak ah.betol ke?haha.sbb tu lah dia pggil. mmg friendly hbis lah dia.siap bahasakan diri dia "abang" lg tu.perghhhh,tak lawan aa kan. kitorg pon layan jela sembang dia tu. dia pon tanya2 aku penah pegi lepak karaoke ke ngn kwn2.mmg taklah aku nk mngaku. haha.rupa2nya dia nk lepak dgn kitorg. gaya dia smbang mcm nk mntak nombor hp je. siap bwk kluar enset dia lg.gila ahhh. pastu mmg kitorg kalut2 lah nk balik.lalala. sori yaa abg guard.tak naisss lah buat mcm tu.haha

Saturday, 11 August 2012

Salah Makan Ubat--'

tidur yang lama boleh mmbuatkan org jd gila
nak crita sikit lah kan. semalam punya semalam,tetiba je aku demam. nak tawu sbb apa? sbbnya aku dduk dlm com lab tu lama sgt. air cond dia.perghhhhh.bapak sejuk. selsema terus aku dduk dlm tu. balik2 bilik je dah demam. malam tu pulak aku terpaksa lah makan ubat. aku mintak lah dkt roommate aku sbb dia tu rajin pegi uk. ade lah dlm seplastik ubat2 dia tu. selongkar punya selongkar, aku mkn lah panadol dia.ttiba je aku jd ngntuk. mamai terus aku mlm tu. nak buat assgnment, nak study pon smua terbengkalai. sumpah aku mabuk semalam. smpai org call aku pon aku boleh tgk je screen hp tu. ohsem gila kan.haha. aku kalau boleh tanak lah mkn ubat yg boleh wat aku jd mngntuk.kang smua keje tak jd.haa. lgpon dkt ubat tu tade plak tulis" ubat ini boleh menyebabkan anda mengantuk".so,mmg aku mkn jelaa:p lepasni aku kne brhati2 lah kalau nk mkn ubat, takut salah makan. makan ubat lain pulak.hahak

Thursday, 9 August 2012

Ramadhan al- Mubarak :)


Berpuasa lah anda selagi anda masih hidup:)

Assalamualaikum. . . 

      Firstly, aku nak mngucapkan Selamat Berposa kepada korg. tak sangka kan, pejam celik, pejam celik kita dh msuk ramadhan yang ke 20. cepatnya masa berlalu. puasa tahun ni pon tak lah rasa penat sgt. lapar dahaga pon tak terasa mcm dlu-dlu tu. mungkin sbb stiap hri aku busy dgn klas. balik2 kelas je dh pkol brapa. lepak punya lepak tgk2 dh azan. Aku jugak bersyukur sgt sbb aku dpt smbut ramadhan  tahun ni sama mcm tahun2 lepas. cuma yg sedihnya tak dpt nk beposa dgn keluarga. haih. walau mcm mana pon, aku harap ramadhan tahun ni sgt bermakna buat aku. TERIMA KASIH YA ALLAH sbb masih hidup kan aku:)